Skip to main content

«Αδύναμη»: Η πρώτη αντίδραση υπουργού του Ισραήλ για την απάντηση στο Ιράν

WANA NEWS AGENCY / REUTERS

Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Μπεν Γκβιρ, στέλεχος του Λικούντ

Ένας εκ των στενότερων συμμάχων του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο, με τον οποίο απάντησε το Ισραήλ στην επίθεση της Τεχεράνης με πάνω από 300 drones και πυραύλους το περασμένο Σάββατο.

Ο λόγος για τον ισραηλινό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος κατέστησε προφανή τη δυσαρέσκειά του, αναγράφοντας απλά μία λέξη στο Χ: «Αδύναμη».

Ο Μπεν Γκβιρ ανήκει στο Λικούντ, το κόμμα του Νετανιάχου και δεν συμμετέχει στο 5μελές Πολεμικό Συμβούλιο, που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Θεωρείται όμως πρόσωπο – κλειδί για την επιβίωση του συνασπισμού του Νετανιάχου και είναι από εκείνους, που ζητούν πιο σκληρή απάντηση.

Η αντεπίθεση του Ισραήλ

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη Ισφαχάν, όπου βρίσκονται οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης. Αμερικανικές πηγές κάνουν λόγο για πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Ωστόσο η ιρανική πλευρά υποβαθμίζει τις εξελίξεις, σημειώνοντας πως δεν έχει δεχθεί καμία επίθεση με πύραυλο και πως οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα επίθεσης με drones, τα οποία αναχαιτίστηκαν. Ιρανικά μέσα μάλιστα μεταδίδουν εικόνες από την πόλη, όπου επικρατεί ηρεμία. 

Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις από το liveblog του Naftemporiki.gr .