Skip to main content

Ιράν: «Δεν έχει γίνει επίθεση με πυραύλους ως τώρα», η πρώτη αντίδραση της Τεχεράνης

Φωτ. αρχείου

«Ως αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει αεροπορική επίθεση από το εξωτερικό στην Ισφαχάν ή σε άλλες περιοχές της χώρας»

H Τεχεράνη αρνείται ότι έγινε «πυραυλική επίθεση στη χώρα λέγοντας πως αρκετά drones «καταρρίφθηκαν» από την ιρανική αντιαεροπορική άμυνα τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως, τουλάχιστον «μέχρι στιγμής», δεν υπάρχουν πληροφορίες για επίθεση με πυραύλους.

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

«Ως αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει αεροπορική επίθεση από το εξωτερικό στην Ισφαχάν ή σε άλλες περιοχές της χώρας», ανέφερε ο Χουσέιν Νταλιριάν μέσω X, , διαβεβαίωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας διαστήματος, αντικρούοντας τις πληροφορίες αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Τρεις Ιρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ένα πλήγμα έπληξε μια στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν, νωρίς την Παρασκευή, αλλά δεν είπαν ποια χώρα πραγματοποίησε την επίθεση, αναφέρουν οι New York Times.

Το Fars News, ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ισφαχάν, προσθέτοντας ότι η αιτία των εκρήξεων δεν ήταν άμεσα σαφής. Αρκετά ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι δεν επλήγησαν πυρηνικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, New York Times

Live – Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr