Skip to main content

CBS: Το Ιράν θα επιτεθεί στο Ισραήλ με 100 drones και δεκάδες πυραύλους

Την πληροφορία μεταδίδουν και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Επίθεση 100 drones και δεκάδες πυραύλους πρόκειται να εξαπολύσει το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, επικαλούμενο δύο πηγές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μια επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ θα μπορούσε να περιλαμβάνει περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δεκάδες πυραύλους με στόχο στρατιωτικούς στόχους εντός της επικράτειας του εβραϊκού κράτους», αναφέρει το CBS.

WSJ: Το Ιράν θα πλήξει το «ισραηλινό έδαφος» στις επόμενες 24 έως 48 ώρες

Την πληροφορία μεταδίδουν και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, αμερικανικές πηγές δεν αποκλείουν πάντως η Τεχεράνη θα μπορούσε να επιλέξει μια επιχείρηση μικρότερης κλίμακας για να αποφύγει μια επικίνδυνη κλιμάκωση.

Μπάιντεν: «Ακλόνητη» υποστήριξη στο Ισραήλ για το ενδεχόμενο ιρανικής επίθεσης

Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή οδήγησε ήδη τη Γερμανία και τη Γαλλία να καλέσουν τους πολίτες τους να αποφύγουν τα ταξίδια στο Ιράν, το Ισραήλ, τον Λίβανο και τα παλαιστινιακά εδάφη.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa αποφάσισε επίσης να αναστείλει τις πτήσεις της από και προς την Τεχεράνη μέχρι και το Σάββατο. «Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, μετά από προσεκτική αξιολόγηση, η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις της από και προς την Τεχεράνη μέχρι το Σάββατο 13 Απριλίου», δήλωσε η εταιρεία.

Η Lufthansa είχε προηγουμένως αναστείλει τις πτήσεις μέχρι χθες. 

Η εταιρεία «δεν βασίζεται αποκλειστικά σε κυβερνητικές εκτιμήσεις », αλλά αξιολογεί η ίδια την τρέχουσα κατάσταση ασφάλειας και στη συνέχεια αποφασίζει ανεξάρτητα, ανέφερε εκπρόσωπος της Lufthansa.

Εκτακτη σύσκεψη

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει συγκαλέσει απόψε σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας για  διαβούλευση, καθώς αυξάνονται οι απειλές για επικείμενο ιρανικό χτύπημα.

Μιλώντας στο CBS, η Σίμα Σάιν, εμπειρογνώμων σε θέματα ασφάλειας και πρώην αξιωματούχος της Μοσάντ, είπε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για μια επικίνδυνη στιγμή για την περιοχή.

«Θα προσπαθήσουν να επιτεθούν με στρατιωτικό ή κάποιο στρατιωτικό μέσο», προέβλεψε η Σάιν για την ιρανική επίθεση. «Αλλά το ερώτημα θα είναι η ζημιά. Εάν υπάρχουν πολλοί τραυματίες ή νεκροί, θα υπάρξει μια τεράστια κλιμάκωση.»