Skip to main content

Ισραήλ-Γάζα: Καμία δύναμη δεν θα μας εμποδίσει να εξαλείψουμε την Χαμάς στη Ράφα

REUTERS/Ronen Zvulun

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καταστήσει σαφές πως αποδοκιμάζει το σχέδιο να διεξαχθεί χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στην Ράφα

«Το Ισραήλ θα τελειώσει με την εξάλειψη των ταξιαρχιών της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης αυτών στην πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, και τίποτα δεν θα εμποδίσει το εβραϊκό κράτος να το κάνει αυτό, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Δεν υπάρχει καμία δύναμη στον κόσμο που θα μας σταματήσει. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις που προσπαθούν να μας σταματήσουν, αλλά δεν θα το πετύχουν, αφού αυτός ο εχθρός, μετά από αυτό που έκανε, δεν θα το κάνει ποτέ ξανά», είπε ο Νετανιάχου.

Επιμένει ο Νετανιάχου για εισβολή στη Ράφα: Έχουμε ημερομηνία

Χθες, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του «προετοιμάζονται για να συνεχίζουν τις αποστολές τους στη ζώνη της Ράφα», πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου είναι στοιβαγμένοι, για την ακρίβεια παγιδευμένοι, 1,5 εκατ. εκτοπισμένοι.

Τελευταία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καταστήσει σαφές πως αποδοκιμάζει το σχέδιο να διεξαχθεί χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, που προφανώς θα προκαλέσει ακόμη βαρύτερες απώλειες στις τάξεις των αμάχων. Το ζήτημα βέβαια είναι πως οι Αμερικανοί εξακολουθούν να προμηθεύουν με όπλα το Ισραήλ.