Skip to main content

Μακελειό στην Μόσχα: Αυτοί είναι οι πρώτοι ύποπτοι δράστες που προφυλακίστηκαν

REUTERS/Shamil Zhumatov

Ομολόγησαν την ενοχή τους σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές

Προφυλάκιση δύο μηνών, εν αναμονή της δίκης -περίοδος που μπορεί να παραταθεί- αποφάσισε το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι στη Μόσχα, για τους δύο πρώτους υπόπτους για την σφαγή στη αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall στην Μόσχα ,την Παρασκευή, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.

https://twitter.com/MattWallace888/status/1772029026808328674

Σύμφωνα με το δικαστήριο η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει στις 22 Μαΐου.

Και οι δύο ύποπτοι, φέρεται να ομολόγησαν την ενοχή τους για την κατηγορία της «τρομοκρατίας» και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πρόκειται για τον Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα, και τον Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ που φέρεται να είναι γεννημένος στο Τατζικιστάν.

https://twitter.com/visegrad24/status/1772001564737040395

Οι ρωσικές αρχές έχουν αναφέρει ότι κρατούνται 11 άτομα, ανάμεσά τους τέσσερις ένοπλοι που διέφυγαν από την αίθουσα συναυλιών και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Μπριάνσκ, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Οι συλληφθέντες ως ύποπτοι της αιματηρής επίθεσης οδηγήθηκαν για ανάκριση με δεμένα μάτια.

Russian Investigative Committee/Handout via REUTERS

Το σοκαριστικό βίντεο του ISIS

Το γύρο του κόσμου κάνει επίσης το σοκαριστικό βίντεο, που έδωσε στην δημοσιότητα το ISIS, όπου καταγράφονται οι στιγμές που οι δράστες – βαριά οπλισμένοι μπαίνουν στον χώρο και ανοίγουν πυρ αδιακρίτως, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον θάνατο. Κρατούν αυτόματα όπλα και ένας από αυτούς μαχαίρι.