Skip to main content

Γάζα: Και 2ο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια έτοιμο για αναχώρηση από Κύπρο

Φωτ. Αρχείου REUTERS/Ahmed Zakot

Το πρώτο πλοίο ξεκίνησε να επιστρέφει από τη Γάζα προς την Κύπρο, ενώ ένα δεύτερο πλοίο είναι έτοιμο για αναχώρηση από τη Λάρνακα προς τη Γάζα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ένα ακόμη πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια είναι έτοιμο για αναχώρηση από την Κύπρο με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, λίγες ώρες μετά την άφιξη 200 τόνων βοήθειας με πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, το πρώτο πλοίο ξεκίνησε να επιστρέφει από τη Γάζα προς την Κύπρο, ενώ ένα δεύτερο πλοίο είναι έτοιμο για αναχώρηση από τη Λάρνακα προς τη Γάζα.

Το πλοίο θα κινηθεί στον ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο που έχει ανοίξει από το λιμάνι της Λάρνακας και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms που ρυμούλκησε φορτηγίδα με 200 τόνους επισιτιστικής βοήθειας, προσφορά της αμερικανικής ΜΚΟ Central Kitchen.

Γάζα: Νέες συνομιλίες για κατάπαυση πυρός – Ο Νετανιάχου συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας

Η οργάνωση World Central Kitchen ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο του φορτίου εκφορτώθηκε μέσω προσωρινής πλωτής αποβάθρας και μεταφέρθηκε στον θύλακα με 12 φορτηγά.

Ο Χοσέ Αντρές, ο επικεφαλής της οργάνωσης Open Arms, δήλωσε ότι 240 τόνοι τροφίμων φορτώνονταν σήμερα στο δεύτερο πλοίο: ρύζι, αλεύρι, λάδι, κονσέρβες πρωτεϊνών και λαχανικά, αλλά και χουρμάδες που καταναλώνονται κατά παράδοση κατά τη διάρκεια του μήνα του ραμαζανιού.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.