Skip to main content

Επίθεση στον Λ. Βολκόφ: «Επαγγελματική και καλά σχεδιασμένη», λέει το Βίλνιους

REUTERS/Gerhard Mey

Ο Βολκόφ, πρώην στενός συνεργάτης του Α. Ναβάλνι, δέχτηκε επίθεση με σφυρί έξω από το σπίτι του

Το Βίλνιους θεωρεί ότι η επίθεση το πρώην δεξί χέρι του Αλεξέι Ναβάλνι, τον Λεονίντ Βολκόφ, ήταν επαγγελματική και καλά σχεδιασμένη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κυβερνητικού κέντρου διαχείρισης κρίσεων της Λιθουανίας.

«Όσο περισσότερο ερευνάμε τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι η επιχείρηση ήταν επαγγελματική και καλοσχεδιασμένη», δήλωσε ο Βιλμάντας Βιτκάουσκας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BNS.

Ο 43χρονος Βολκόφ δέχτηκε επίθεση με σφυρί έξω από το σπίτι του στη Λιθουανία και οδηγήθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, το βράδυ της Τρίτης. Τον χτύπησαν «τουλάχιστον 15 φορές», ενώ υπέστη και κάταγμα.

Λιθουανία: Επιτέθηκαν με σφυρί σε συνεργάτη του Ναβάλνι

Νοσηλεύτηκε για λίγο μετά την επίθεση, η οποία προκάλεσε οργή στη λιθουανική κυβέρνηση.

Ο Βολκόφ ήταν έμπιστος συνεργάτης του Ναβάλνι, εργαζόμενος ως επικεφαλής του επιτελείου του εκλιπόντος ηγέτη και ως πρόεδρος του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς μέχρι το 2023.

Η επίθεση έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά τον ξαφνικό θάνατο του Ναβάλνι σε φυλακή της Αρκτικής, για τον οποίο ο Βόλκοφ και η χήρα του Ναβάλνι, η Γιούλια Ναβάλναγια, κατηγόρησαν απευθείας τον Ρώσο πρόεδρο.

Μια μέρα πριν δεχτεί επίθεση, ο Βολκόφ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι», απηχώντας παρόμοιους ισχυρισμούς των συμμάχων του Ναβάλνι, καθώς και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ