Skip to main content

Πτήση MH370: 10 χρόνια μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, ανοίγει πάλι ο φάκελος;

Φωτ. REUTERS/Hasnoor Hussain
Τα ονόματα των μελών του πληρώματος και των επιβατών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines σε εκδήλωση μνήμης στη Μαλαισία, 3 Μαρτίου 2024. Φωτ. REUTERS/Hasnoor Hussain

Η πτήση MH370 θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας

Ανοικτή στην πιθανότητα να ξεκινήσουν εκ νέου έρευνες για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 στον Ινδικό Ωκεανό, εμφανίζεται η Μαλαισία.

Σε δηλώσεις του σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραχίμ ανέφερε ότι «εάν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι θα πρέπει να τις ξεκινήσουμε και πάλι, αδιαμφισβήτητα θα χαιρόμασταν να το κάναμε».

«Είναι ένα θέμα που επηρεάζει τη ζωή ανθρώπων και ό,τι χρειάζεται να γίνει πρέπει να γίνει» πρόσθεσε από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Άνθονι Λόκι δήλωσε σε δημοσιογράφους την Κυριακή ότι η Μαλαισία είναι αποφασισμένη να βρει το αεροσκάφος.

Σημείωσε επίσης ότι σχεδιάζει να συναντήσει εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας θαλάσσιων ερευνών Ocean Infinity, η οποία πραγματοποίησε τις προηγούμενες έρευνες, για να συζητήσουν μια νέα επιχείρηση.

Σύμφωνα με το Forbes, στο τραπέζι έχει πέσει μια νέα πρόταση από την πλευρά της εταιρείας, η οποία προβλέπει ότι η Ocean Infinity θα πληρωθεί για τις έρευνες μόνο εφόσον υπάρξουν ευρήματα.

Μαλαισία: Δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370, πιέζει για επανάληψη των ερευνών

«Ημέρα μνήμης»

Το Boeing 777 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, ενώ εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες.

Δεδομένου ότι δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια, η πτήση MH370 θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Οι υποθαλάσσιες έρευνες των κυβερνήσεων της Αυστραλίας, της Μαλαισίας και της Κίνας ανεστάλησαν τον Ιανουάριο του 2017.

Χθες, Κυριακή, περίπου 500 συγγενείς και άλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν σε εμπορικό κέντρο κοντά στην πρωτεύουσα της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, για μια «ημέρα μνήμης».