Skip to main content

Πολωνία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος – Τουλάχιστον 17 τραυματίες

Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Συνελήφθη 33χρονος

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ανάμεσά τους και 3 παιδιά, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος, στην πολωνική πόλη Στσέτσιν.

Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το περιστατικό, ενώ συνελήφθη ένας 33χρονος άνδρας, ο οποίος αρχικά είχε διαφύγει από το σημείο, ανέφερε ο ιστότοπος Poland-24.

«Έχουμε ένα περιστατικό με 17 τραυματίες προς το παρόν, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι και δύο σε κρίσιμη κατάσταση. Το άτομο που προκάλεσε το ατύχημα έχει συλληφθεί», ανέφερε ο κυβερνήτης της επαρχίας Άνταμ Ρουντάφσκι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο της αστυνομίας ο οδηγός ήταν ένας 33χρονος Πολωνός, ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στην πλατεία, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε από τη διάβαση των πεζών, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και τις γραμμές του τραμ, παρασέρνοντας τους πεζούς.

Αμέσως μετά, ο 33χρονος προσπάθησε να διαφύγει με το όχημά του αλλά σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου προκάλεσε άλλο ατύχημα, καθώς συγκρούστηκε με τρία αυτοκίνητα και τραυμάτισε τους οδηγούς τους.

Οι πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.