Skip to main content

Αλεξέι Ναβάλνι: «Κλειστές πόρτες» από τα γραφεία κηδειών

Με κάθε τρόπο οι ρωσικές αρχές επιχείρησαν να σαμποτάρουν την τελετή

Με κάθε τρόπο φαίνεται ότι προσπάθησαν να σαμποτάρουν την κηδεία του  επικριτή του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, οι ρωσικές αρχές, ο οποίος πέθανε κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο Παρασκευή, 1η Μαρτίου.στην Μόσχα.

Σύμφωνα με την  εκπρόσωπο του Ναβάλνι  Κίρα Γιαρμίς, τα γραφεία κηδειών αρνούνταν να αναλάβουν την τελετή.

Όπως κατήγγειλε προχθές σε ανάρτησή της, «Από χθες ψάχνουμε για ένα μέρος όπου μπορούμε να οργανώσουμε μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον Αλεξέι. Έχουμε επικοινωνήσει με τα περισσότερα ιδιωτικά και δημόσια γραφεία κηδειών, εμπορικούς χώρους και αίθουσες τελετών.

Κάποιοι από αυτούς λένε ότι ο χώρος είναι ήδη κλεισμένος. Άλλοι αρνούνται ευθέως όταν αναφέρουμε το επώνυμο «Ναβάλνι».  Ενημερωθήκαμε ότι έχει  δοθεί οδηγία στα γραφεία κηδειών να μην συνεργαστούν μαζί μας».

Εντωμεταξύ η χήρα του αντιφρονούντα Γιούλια Ναβάλναγια, εξέφρασε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο η αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις πολιτών κατά την επιμνημόσυνη δέηση.

Ο σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο, ενώ επί μέρες η οικογένειά του κατήγγειλε ότι δεν την επιτρεπόταν να δει τη σορό του.

Συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσαν πως  ότι, λίγο πριν τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, βρισκόταν στο «τελικό στάδιο» μια συμφωνία ανταλλαγής του με κρατούμενο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB), ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση στη Γερμανία και κατηγορούν  τον Ρώσο πρόεδρο ότι έδωσε εντολή να δολοφονηθεί  πριν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή κρατουμένων.

naftemporiki.gr