Skip to main content

Ναβάλνι: Στη Μόσχα την Παρασκευή η κηδεία του

Dawid Zuchowicz/Agencja Wyborcza.pl via Reuters

Ο σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου στη Μόσχα πρόκειται να τελεστεί η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο Μπορισόφσκογε έπειτα από αποχαιρετιστήρια τελετή σε εκκλησία στην περιοχή Μαρίινο, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς.

Ο σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο, ενώ επί μέρες η οικογένειά του κατήγγειλε ότι δεν την επιτρεπόταν να δει τη σορό του.

Συνελήφθη δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι

Στο μεταξύ, δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη σήμερα, Τετάρτη, στη Μόσχα, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δικηγόρος ήταν ένα από τα άτομα που συνόδεψε τη μητέρα του Ναβάλνι την περασμένη εβδομάδα όταν εκείνη έκανε έκκληση στις αρχές να της παραδώσουν τη σορό του γιου της.

Η σύλληψη του Βασίλι Ντούμπκοφ αναφέρθηκε από την εφημερίδα Novaya Gazeta Europe και το ειδησεογραφικό πρακτορείο SOTA.

Ρωσία: Συνελήφθη δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι

Συνεργάτες Ναβάλνι: Δολοφονήθηκε λίγο πριν γίνει ανταλλαγή κρατουμένων

Συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσαν τη Δευτέρα ότι, λίγο πριν τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, βρισκόταν στο «τελικό στάδιο» μια συμφωνία ανταλλαγής του με κρατούμενο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB), ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση στη Γερμανία.

Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι κατηγορεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έδωσε εντολή να δολοφονηθεί ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης πριν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή κρατουμένων.

Συνεργάτες Ναβάλνι: Δολοφονήθηκε λίγο πριν γίνει ανταλλαγή κρατουμένων