Skip to main content

Χήρα Ναβάλνι στην Ευρωβουλή: Γκάνγκστερ και αρχηγός εγκληματικής συμμορίας ο Πούτιν

Φωτ. REUTERS/Johanna Geron

Η Γιούλια Ναβάλναγια δήλωσε ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε στη Ρωσία, την Ουκρανία και τον σύζυγό της

«Γκάνγκστερ» και «αρχηγό εγκληματικής συμμορίας» χαρακτήρισε η Γιούλια Ναβάλναγια τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι κατηγόρησε εκ νέου τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τον θάνατο του συζύγου της.

Επεσήμανε, δε, ότι ο θάνατος του Ναβάλνι δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση με τον Πούτιν, επισημαίνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «είναι ικανός για τα πάντα».

Η Γιούλια Ναβάλναγια δήλωσε ότι ο σύζυγός της «βασανίστηκε και λιμοκτονούσε». «Και μετά τον σκότωσαν. Ακόμα και μετά κακοποίησαν το σώμα του και κακοποίησαν τη μητέρα του» συνέχισε.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος είναι σοκαρισμένος από τον θάνατο του συζύγου της και ανησυχεί ότι «ο Πούτιν δεν μπορεί να νικηθεί». Όπως τόνισε, ο Πούτιν δεν μπορεί να πληγεί από κυρώσεις, ψηφίσματα ή στη βάση ηθών και κανόνων. «Αν θέλεις πραγματικά να νικήσεις τον Πούτιν, πρέπει να γίνεις καινοτόμος. Και πρέπει να σταματήσεις να είσαι βαρετός» σημείωσε.

Απευθυνόμενη στους ευρωβουλευτές, είπε ότι πρέπει να πολεμήσουν «αυτή την εγκληματική συμμορία» με «κλειδί» τις οικονομικές έρευνες αντί για διπλωματικές μεθόδους. Όπως τόνισε, «δεκάδες εκατομμύρια Ρώσοι» είναι εναντίον του Πούτιν και δεν πρέπει να διώκονται.

Η Ναβάλναγια πρόσθεσε ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε στη Ρωσία, την Ουκρανία και τον σύζυγό της. «Ο Πούτιν πρέπει να απαντήσει για όσα έκανε στη χώρα μου. Ο Πούτιν πρέπει να απαντήσει για όσα έκανε σε μια γειτονική, ειρηνική χώρα. Και ο Πούτιν πρέπει να απαντήσει για όλα όσα έκανε στον Αλεξέι» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «ο σύζυγός μου δεν θα δει ποτέ πώς θα είναι η όμορφη Ρωσία του μέλλοντος, αλλά εμείς πρέπει να τη δούμε. Και θα κάνω ό,τι μπορώ για να πραγματοποιήσω το όνειρό του, ότι το κακό θα αποτύχει και αυτό το όμορφο μέλλον θα έρθει».

Ναβάλνι: Στη Μόσχα την Παρασκευή η κηδεία του

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου στη Μόσχα πρόκειται να τελεστεί η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο Μπορισόφσκογε έπειτα από αποχαιρετιστήρια τελετή σε εκκλησία στην περιοχή Μαρίινο, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς.

Ο σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο, ενώ επί μέρες η οικογένειά του κατήγγειλε ότι δεν την επιτρεπόταν να δει τη σορό του.

Ναβάλνι: Στη Μόσχα την Παρασκευή η κηδεία του