Skip to main content

ΗΠΑ: Ο εισαγγελέας του Μανχάταν ζητεί εντολή προστασίας των μαρτύρων από απειλές του Τραμπ

REUTERS/Mike Segar

Οι εισαγγελείς του Μανχάταν ζητούν από τον δικαστή που εποπτεύει την ποινική υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις πληρωμές χρημάτων που αφορούν τη συγκάλυψη, να επιβάλει εντολή σιωπής για να εμποδίσει τον πρώην πρόεδρο να υποτιμήσει δημοσίως πιθανούς μάρτυρες και άλλους εμπλεκόμενους στη δίκη.

Τα σχόλια του Τραμπ έχουν ήδη οδηγήσει σε εκατοντάδες απειλές προς το δικαστήριο, ανέφεραν οι εισαγγελείς σε σχετική αίτηση τη Δευτέρα.

«Ο κατηγορούμενος έχει μακρά ιστορία δημόσιων και εμπρηστικών σχολίων για τους συμμετέχοντες σε διάφορες δικαστικές διαδικασίες εναντίον του, συμπεριλαμβανομένων ενόρκων, μαρτύρων, δικηγόρων και δικαστικού προσωπικού», έγραψε το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν. «Αυτά τα σχόλια, καθώς και οι αναπόφευκτες αντιδράσεις που προκαλούν από τους οπαδούς και τους συμμάχους του κατηγορουμένου, συνιστούν σημαντική και άμεση απειλή για την ομαλή διεξαγωγή αυτής της ποινικής διαδικασίας και σημαντική πιθανότητα πρόκλησης ουσιώδους ζημίας».

Οι εισαγγελείς δεν ζητούν από τον δικαστή να εμποδίσει τον Τραμπ να μιλήσει για τον εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ.

Ζητούν από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πολιτείας Χουάν Μέρτσαν να απαγορεύσει στον Τραμπ να κάνει σχόλια για πιθανούς μάρτυρες, δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση εκτός από τον εισαγγελέα, το δικαστικό προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών των δικηγόρων και του προσωπικού. Επιπλέον, οι εισαγγελείς ζήτησαν επίσης από τον δικαστή να εμποδίσει τον Τραμπ να κάνει δημόσιες δηλώσεις για οποιονδήποτε υποψήφιο ένορκο στη δίκη.

Με πληροφορίες από CNN