Skip to main content

Κίνα: Κύμα ψύχους με «βουτιά» του υδράργυρου κατά 20 βαθμούς

(REUTERS/Tingshu Wang)

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα

Τον πορτοκαλί συναγερμό για κύμα ψύχους ανανέωσαν σήμερα οι μετεωρολογικές αρχές της Κίνας, προβλέποντας μεγάλη υποχώρηση της θερμοκρασίας σε νότιες περιφέρειες της Κίνας. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο της προειδοποίησης τριών σταδίων για ακραία καιρικά φαινόμενα που χρησιμοποιείται στη χώρα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο, από σήμερα μέχρι και μεθαύριο, Παρασκευή, οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες ή οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα περισσότερα τμήματα της νότιας Κίνας θα μειωθούν κατά 6 ως 12 βαθμούς Κελσίου.

(REUTERS/Florence Lo)

Λόγω του κύματος ψύχους, οι θερμοκρασίες σε τμήματα των περιφερειών Γκουιζού, Χουνάν, Γκουανγσκσί και Τζιανγκσί ενδέχεται να σημειώσουν «βουτιά» κατά περισσότερο από 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα, συμβούλευσε τον πληθυσμό να μην εκτίθεται στο ψύχος και ζήτησε να προστατευθούν οι σοδειές και τα υδάτινα προϊόντα.

(REUTERS/Ann Wang)

Η Κίνα έχει ένα σύστημα τριών βαθμών με χρώματα για να προειδοποιεί για κακοκαιρία. Το πορτοκαλί είναι για τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα και ακολουθούν το κίτρινο και το μπλε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua