Skip to main content

ΕΕ: Με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ένωσης θα συναντηθεί η χήρα Ναβάλνι

REUTERS/Kai Pfaffenbach/Pool

Η ΕΕ θέλει να δώσει βήμα στη Γιούλια Ναβάλναγια για να επικρίνει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε σε ρωσική φυλακή την Παρασκευή, θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε στο X ότι η Ναβάλναγια θα βρίσκεται στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Η 47χρονη Ναβάλναγια δήλωσε πως θεωρεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν «προσωπικά υπεύθυνο» για το θάνατό του και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί για προκαλέσει μια ήττα «σ’ αυτό το τρομακτικό καθεστώς».

Ναβάλνι: Το μήνυμα της συζύγου του μετά τον θάνατό του

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι τόνισε πως οι δηλώσεις της Ναβάλναγια «θα βοηθήσουν όλους τους Ευρωπαίους να καταλάβουν καλύτερα ποιο είδος βίαιου συστήματος οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και να αναχαιτίσουμε στην Ουκρανία».

«Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε την απειλή που βαραίνει τους ρώσους πολίτες και όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης μας, μια ήπειρο όπου η βία, η βαναυσότητα και ο πόλεμος έχουν επανέλθει με επαίσχυντο και ανεύθυνο τρόπο», πρόσθεσε ο Ταγιάνι σε ανακοίνωση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συζητήσουν επίσης τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας και το ενδεχόμενο 13ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας αφότου εξαπέλυσε την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Politico

Διαβάστε ακόμη

Ναβάλνι: «Σε νοσοκομείο η σορός του – Δεν έχει γίνει νεκροψία»