Skip to main content

Στο διαταραγμένο μυαλό του μακελλάρη της Πράγας – Όσα έγραφε στο διαδικτυακό του ημερολόγιο

REUTERS/David W Cerny

Οι αρχές τον αναζητούσαν, πριν διαπράξει την αιματηρή επίθεση, καθώς τον θεωρούσαν ύποπτο για την δολοφονία του πατέρα του

Τις δολοφονικές του προθέσεις κατέγραφε σε διαδικτυακό «ημερολόγιο» ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόβακ που θεωρείται ο δράστης της σφαγής στο στην σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, με τουλάχιστον 15 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο Κόζακ  έγραφε χαρακτηριστικά:

  •  «Επιτρέψτε μου να συστηθώ, το όνομά μου είναι David. Αυτό θα είναι το ημερολόγιό μου καθώς προετοιμάζομαι να επιτεθώ σε σχολείο, η Αλίνα Αφανασκίνα με βοήθησε πάρα πολύ”.

https://twitter.com/AiNewsRep/status/1737897276020756625

Ο Κόζακ, αναφερόταν στην 14χρονη που  στις 7 Δεκεμβρίου 2023 επιτέθηκε και πυροβόλησε σε σχολείο στο Bryansk της Ρωσίας όπου δύο μαθητές σκοτώθηκαν και άλλοι 5 τραυματίστηκαν πριν αυτοκτονήσει.

  •  «Όλοι με μισούσαν, με μισούν και θα συνεχίσουν να με μισούν. Δεν δίνω σημασία γιατί είναι αμοιβαίο»

  •  «Μισώ τον κόσμο και θέλω να προκαλέσω  όσο το δυνατόν περισσότερο  πόνο»
  •  «Πάντα ήθελα να σκοτώσω. Σκεφτόμουν ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνω μανιακός. Θέλω να πυροβολήσω κόσμο σε σχολείο και πιθανόν να αυτοκτονήσω. Μετά, καθώς ο  Ιλίαζ, έκανε την επίθεσή του (σσ: Iλίαζ Γκαλιάνεφ:  Πυροβόλησε 9 άτομα  σε γυμναστήριο του Καζάν το 2021) συνειδητοποίησα ότι ήταν προτιμότερο να διαπράξω μαζική δολοφονία, αντί για ένα φόνο την φορά. Περίμενα…Ονειρευόμουν…Ήθελα.  Η Αλίνα ήταν το τελευταίο καθοριστικό σημείο. Ήταν σαν να μου ήρθε βοήθεια από τον ουρανό πάνω στην ώρα”.

  •  « Διάολε, δεν σκότωσε αρκετούς  (σσ: η Αλίνα Αφανασκίνα) Θα προσπαθήσω να το διορθώσω», έγραψε σε άλλο σημείο.

Κατόπιν ο Κόζακ ανέφερε πως θα κλείσει το κανάλι, παρότι ήθελε να το κρατήσει ανοιχτό, γιατί τον συμβούλεψαν ότι είναι καλύτερα να το ανοίξει ξανά λίγες ώρες πριν διαπράξει τους φόνους.

Να σημειωθεί ότι ο  αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ,  είπε στους δημοσιογράφους ότι αστυνομικοί αναζητούσαν τον 24χρονο προτού εκείνος να εξαπολύσει την επίθεσή του στο πανεπιστήμιο, όταν βρέθηκε νεκρός ο πατέρας του στο χωριό Χόστουν, στα δυτικά της Πράγας. Ο νεαρός άνδρας «έφυγε για την Πράγα λέγοντας ότι ήθελε να αυτοκτονήσει», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Οι αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι ο 24χρονος σκότωσε τον πατέρα του.

naftemporiki.gr