Skip to main content

Μακρόν για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Ούτε σ’ εμένα άρεσαν κάποια σημεία

EPA/JULIEN DE ROSA / POOL MAXPPP OUT

«Το κείμενο αυτό είναι καρπός συμβιβασμού» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και άφησε αιχμές για όσους καταψήφισαν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού την Τετάρτη ότι το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που εγκρίθηκε με οδυνηρό τρόπο από το Κοινοβούλιο την προηγούμενη ημέρα ήταν «ένα συμβιβαστικό κείμενο» και ότι σε κάποια σημεία δεν συμφωνεί ούτε ο ίδιος.

«Το κείμενο αυτό είναι καρπός συμβιβασμού με για σοβαρά θέματα και υπάρχουν πράγματα που ναι μεν δεν μου αρέσουν, αλλά δεν είναι αντίθετα με τις αξίες μας», δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους σύμφωνα με πηγή που μίλησε στη Le Figaro, καλώντας το στρατόπεδό του να «καταγγείλουν τους ελιγμούς του Rassemblement National» της κ. Λε Πεν, που ψήφισε το κείμενο, και να «ευχαριστήσουν όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο».

Γαλλία: Πολιτική κρίση για το σκληρό νομοσχέδιο Μακρόν για το μεταναστευτικό – Πανηγυρίζει η Λε Πεν

Εν μέσω αντιδράσεων και πολιτικής κρίσης ο κ. Μακρόν απάντησε στους αντιφρονούντες πως «όσοι αμφιβάλλουν και δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ, δεν έχουν να δώσουν μαθήματα». Σύμφωνα με τη Le Figaro  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμεινε στην ιδέα ότι «η υιοθέτηση του νόμου μάς επέτρεψε να προχωρήσουμε και να επιστρέψουμε στα βασικά στις αρχές του επόμενου έτους».