Skip to main content

Ε.Ε.: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την 1η Φεβρουαρίου

Alexandros Michailidis / SOOC

Στην ατζέντα το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Στην ατζέντα της Συνόδου θα βρεθεί το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Ο κ. Μισέλ αναφέρθηκε στο ζήτημα κατά τις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, εν όψει της βελγικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής την περασμένη εβδομάδα δεν συμφωνήθηκε η αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, λόγω του βέτο που άσκησε η Ουγγαρία.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει την ικανοποίηση της Ελλάδας για το γεγονός ότι ελήφθησαν υπόψη οι προβληματισμοί της Αθήνας σε ό,τι αφορά το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν συμφωνήθηκε η αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, έχει να κάνει με το βέτο της Ουγγαρίας.

Όπως είπε, στην τελική πρόταση περιλαμβάνονται σημαντικά αυξημένα κονδύλια για το μεταναστευτικό, ένα αυξημένο κονδύλιο για τις φυσικές καταστροφές και μια σημαντική πρόβλεψη για περαιτέρω ευελιξία στη χρήση κοινοτικών πόρων.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: Ελήφθησαν υπόψη οι ελληνικοί προβληματισμοί για το Δημοσιονομικό Πλαίσιο – Σε καλή πορεία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις