Skip to main content

Γάζα: Το Ισραήλ έπληξε 200 στόχους της Χαμάς- Εντόπισε όπλα και σήραγγες σε σχολείο

(REUTERS/Alexander Ermochenko)

Οι στόχοι περιλαμβάνουν υποδομές που έχει δημιουργήσει η τρομοκρατική οργάνωση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση για τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία ισχυρίζεται ότι «τα χερσαία στρατεύματα συνεχίζουν να επιχειρούν στον παλαιστινιακό θύλακα παράλληλα με τα πλήγματα της ισραηλινής αεροπορίας σε περίπου 200 στόχους της Χαμάς».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Ταξιαρχία του Νεγκέβ κατέστρεψε την «υποδομή» της Χαμάς μέσα σε ένα σχολείο στο Μπέιτ Χανούν της βόρειας Γάζας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από μαχητές για να επιτεθούν στα στρατεύματα.

Μέσα στο σχολικό συγκρότημα, οι στρατιώτες εντόπισαν δύο εισόδους σήραγγας, συμπεριλαμβανομένης μιας που ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά και άλλα όπλα.

Οι επίγειες δυνάμεις υπέδειξαν επίσης αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταξύ άλλων εναντίον αυτοκινήτων που μετέφεραν ρουκέτες και όλμους για στελέχη της Χαμάς, μιας θέσης εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, μιας ομάδας στελεχών της Χαμάς και μιας αποθήκης όπλων σε κοντινή απόσταση.

Το ναυτικό του Ισραήλ πραγματοποίησε επίσης επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας, στοχεύοντας θέσεις παρατήρησης της Χαμάς και άλλες υποδομές κατά μήκος της ακτής της Γάζας, σύμφωνα με τον στρατό.