Skip to main content

Οι ηγέτες της Χαμάς ζουν σε Λίβανο, Τουρκία, Κατάρ: Το σχέδιο του Ισραήλ για να τους σκοτώσει όλους

Ο Ισμαήλ Χανίγιε ζει στο Κατάρ – EPA/DALATI NOHRA HANDOUT

Ο Νετανιάχου έχει δώσει εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να εξοντώσουν όσους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης ζουν σε χώρες του εξωτερικού

Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ ετοιμάζονται να σκοτώσουν τους ηγέτες της Χαμάς ανά τον κόσμο, όταν τελειώσει ο πόλεμος της χώρας κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ  της Wall Street Journal. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσει ένα ανθρωποκυνηγητό διαρκείας για τους υπευθύνους της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου.

Με εντολές από τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι κορυφαίοι κατάσκοποι του Ισραήλ καταρτίζουν ήδη σχέδια για τους ηγέτες της Χαμάς που ζουν σε Λίβανο, Τουρκία και Κατάρ. Στο εμιράτο του Αραβικού Κόλπου, η οργάνωση διατηρεί πολιτικά γραφεία στην πρωτεύουσα, Ντόχα, για πάνω από μία δεκαετία.

Μεταμφιεσμένοι κατάσκοποι σε τουρίστες και… γυναίκες

Ισραηλινοί εκτελεστές έχουν κυνηγήσει Παλαιστινίους μαχητές στη Βηρυτό, ντυμένοι ως γυναίκες, ενώ σκότωσαν έναν ηγέτη της Χαμάς στο Ντουμπάι, μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες. Επιπλέον το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει παγιδευμένο με βόμβα αυτοκίνητο για να σκοτώσει ηγέτη της Χεζμπολάχ στη Συρία και ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτόματο για να σκοτώσει έναν πυρηνικό επιστήμονα στο Ιράν, σύμφωνα με τη WSJ, που επικαλείτα πρώην αξιωματούχους του Ισραήλ.

Επί χρόνια, χώρες όπως το Κατάρ, ο Λίβανος, το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία προσφέρουν στη Χαμάς «καταφύγιο». Το Ισραήλ απέφευγε έως τώρα χτυπήματα κατά στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης στο εξωτερικό, καθώς δεν ήθελε να προκαλέσει διπλωματική κρίση.

Τα νέα σχέδια ωστόσο σηματοδοτούν, όπως αναφέρει η WSJ, μία «δεύτερη ευκαιρία» για τον Νετανιάχου, ο οποίος το 1997 έδωσε την εντολή για απόπειρα δηλητηρίασης του ηγέτη της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ, στην Ιορδανία. Εκείνη η απόπειρα απέτυχε.