Skip to main content

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ να λάβει υπόψιν της τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας

EPA/OLIVIER HOSLET

«Η στρατηγική μας μπορεί να είναι πλήρης μόνο όταν θα λάβει υπόψιν τις ανάγκες της Ουκρανίας και την βιομηχανική ικανότητα της Ουκρανίας»

Στην ετήσια διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας μίλησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επαναλαμβάνοντας πως «η ΕΕ οφείλει να λάβει υπόψιν τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας στον καθορισμό της μελλοντικής στρατηγικής της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας».

«Η στρατηγική μας μπορεί να είναι πλήρης μόνο όταν θα λάβει υπόψιν τις ανάγκες της Ουκρανίας και την βιομηχανική ικανότητα της Ουκρανίας», είπε προσθέτοντας ότι η Ουκρανία να πρέπει να ενταχθεί στα αμυντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

«Το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί αυτό είναι η συμμετοχή της Ουκρανίας στην συμβουλευτική διαδικασία επί της βιομηχανικής Στρατηγικής», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει στην ενσωμάτωση της Ουκρανίας σε ορισμένα από τα αμυντικά μας προγράμματα, με την σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου αυτή είναι αναγκαία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Ε.Ε.: Ρεκόρ στρατιωτικών δαπανών το 2022