Skip to main content

Παρίσι: Η αστυνομία πυροβόλησε γυναίκα που «απειλούσε να ανατινάξει τα πάντα»

REUTERS/Gonzalo Fuentes (φωτ. αρχείου)

Η γυναίκα ήταν ντυμένη με μουσουλμανική αμπάγια και οι αστυνομικοί έκριναν ότι υποστήριζε την τρομοκρατία

Η αστυνομία του Παρισιού πυροβόλησε μια γυναίκα, η οποία είχε το σώμα της πλήρως καλυμμένο με μουσουλμανική αμπάγια και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «απειλούσε να ανατινάξει τα πάντα».

Αυτό το σοβαρό και περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 9.30 (10.30 ώρα Ελλάδος) στον σταθμό του RER στο Austerlitz, στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η ύποπτη απείλησε τους περαστικούς και έφυγε τρέχοντας.

Οι αστυνομικοί την εντόπισαν στον σταθμό της Βιβλιοθήκης Φρανσουά Μιτεράν ( Bibliothèque François-Mitterrand) . Εκείνη είχε τα χέρια της μέσα στην αμπάγια. Μια ομάδα BAC (σ.σ. η ομάδα κατά του εγκλήματος), επενέβη και προσπάθησε να την συλλάβει. Εκείνη φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» και αρνιόταν να σηκώσει ψηλά τα χέρια της μπροστά στους αστυνομικούς.

Τότε πλησίασε τους αστυνομικούς φωνάζοντας. Οι πράκτορες άνοιξαν πυρ.

Αυτά τουλάχιστον αναφέρει η Le Figaro.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δεν είναι εκτός κινδύνου, μιας και τραυματίστηκε στο στομάχι, αλλά η κατάστασή της κρίνεται σταθερή.

Δυνάμεις της αστυνομίας, μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους «χτένισαν» την περιοχή για να διασφαλίσουν ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Πηγή: Le Figaro