Skip to main content

Ισραηλινά απειλητικά βίντεο κατά της Χαμάς, «εισβάλουν» σε παιδικά βιντεοπαιχνίδια και τρομάζουν

Τι έχει καταγράψει το Reuters

Το βίντεο, σε μαύρο φόντο, έδειχνε μαχητές της Χαμάς, τρομοκρατημένες ισραηλινές οικογένειες και θολά πλάνα. Το «μύνημα» έγραφε με κεφαλαία γράμματα “ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΒΛΑΨΟΥΝ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ”. Ακούσιος αποδέκτης, 6χρονος στο Βόρειο Λονδίνο που έπαιζε παζλ στο android κινητό του, και ξαφνικά έλαβε το μήνυμα του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, που τον τρομοκράτησε.

“Ήταν σοκαρισμένος”, δήλωσε στο Reuters η μητέρα του παιδιού, σε τηλεφωνική συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα.”

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν μπόρεσε να εξακριβώσει πώς η διαφήμιση βρέθηκε στο βιντεοπαιχνίδι του γιου της, αλλά η οικογένειά της δεν είναι η μόνη.

Όπως αναφέρει έχει καταγράψει τουλάχιστον άλλες πέντε αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη. Φιλοισραηλινό βίντεο, με πλάνα από επιθέσεις με ρουκέτες, μια πύρινη έκρηξη και μασκοφόρους ενόπλους, προβλήθηκε σε gamers, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.

Σε μία τουλάχιστον περίπτωση, το βίντεο έπαιξε μέσα στο δημοφιλές παιχνίδι “Angry Birds” που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Rovio (ROVIO.HE), η οποία ανήκει στη SEGA.

Η Rovio επιβεβαίωσε ότι “κατά κάποιο τρόπο αυτές οι “διαφημίσεις με ενοχλητικό περιεχόμενο κατά λάθος πέρασαν στο παιχνίδι μας” και τώρα μπλοκάρονται χειροκίνητα.

Ο επικεφαλής του ψηφιακού τμήματος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, David Saranga, επιβεβαίωσε ότι ταβίντεο προωθούσε η κυβέρνηση, αλλά δήλωσε ότι δεν είχε “ιδέα” για το πώς κατέληξε μέσα σε διάφορα παιχνίδια.

naftemporiki.gr