Skip to main content

Βέλγιο: Μία σύλληψη ατόμου που ίσως σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

REUTERS/Yves Herman

Η επίθεση στις Βρυξέλλες στοίχισε τη ζωή σε δύο Σουηδούς φιλάθλους στις 16 Οκτωβρίου.

Οι βελγικές αρχές συνέλαβαν ένα άτομο που θεωρείται ύποπτο ότι είχε σχέση με το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης της επίθεσης της 16ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Θα τον ανακρίνουν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας σχετικά με την πιθανή εμπλοκή με το όπλο που χρησιμοποίησε ο Αμπντεσαλέμ Λασουέντ, είπε η εισαγγελία.

Η επίθεση στις Βρυξέλλες στοίχισε τη ζωή σε δύο Σουηδούς – έναν άνδρα 70 και έναν 60 ετών – που ήρθαν να υποστηρίξουν την εθνική τους ομάδα στον αγώνα με το Βέλγιο.

Ο δράστης, ο 45χρονος ριζοσπαστικοποιημένος Τυνήσιος Αμπντεσαλέμ Λασουέντ που ζούσε παράνομα στο Βέλγιο, έπεσε νεκρός στις 17 Οκτωβρίου από πυρά της βελγικής αστυνομίας και στο πλευρό του βρέθηκε «ένα πολεμικό όπλο τύπου AR-15», είπε ο αξιωματούχος εκείνη την εποχή. ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η επίθεση αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τα μέσα της βελγικής δικαιοσύνης και την έλλειψη παρακολούθησης ριζοσπαστικοποιημένων ατόμων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν παραιτήθηκε αμέσως.

Στη Γαλλία, δύο Τυνήσιοι, που κατοικούν στην περιοχή του Παρισιού, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στις Βρυξέλλες, ενώ έρευνες γίνονται για να αποσαφηνίσουν τις σχέσεις τους με τον δράστη.