Skip to main content

«Εάν θέλετε ένα καλύτερο μέλλον»: Το Ισραήλ ζητάει από τους κατοίκους της Γάζας πληροφορίες για τους ομήρους

Κατεστραμμένα κτίρια στη Ζαχάρα, στη νότια Γάζα. REUTERS/Shadi Tabatibi

Οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν φυλλάδια στη Λωρίδα της Γάζας

Στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας στρέφεται ο ισραηλινός στρατός προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες για τους Ισραηλινούς που απήγαγαν οι μαχητές της Χαμάς κατά την αιφνιδιαστική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

«Πέρασα από την κόλαση»: H 85χρονη όμηρος που αφέθηκε ελεύθερη περιγράφει όσα έζησε στα χέρια της Χαμάς

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν φυλλάδια στη Λωρίδα της Γάζας ζητώντας από τους Παλαιστίνιους να παράσχουν στο Ισραήλ πληροφορίες για τους ομήρους που κρατάει η  Χαμάς.

«Εάν θέλετε ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και τα παιδιά σας, αναλάβετε δράση και δώστε μας αδιάσειστες και χρήσιμες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό σχετικά με τους ομήρους στην περιοχή σας», αναφέρει το φυλλάδιο.

Πού σκόνταψαν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση 50 ομήρων από τη Χαμάς

«Ο ισραηλινός στρατός σας διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να παρέχει σε εσάς και το σπίτι σας ασφάλεια, καθώς και οικονομική ανταμοιβή», συνεχίζει. «Σας εγγυόμαστε πλήρη εμπιστευτικότητα», υπογραμμίζει επίσης δίνοντας στοιχεία επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι όμηροι στα χέρια της Χαμάς υπολογίζονται σε πάνω από 200. Μέχρι στιγμής, η Χαμάς έχει προβεί στην απελευθέρωση συνολικών 4 ομήρων. Η πρώτη κίνηση έγινε με δύο Αμερικανίδες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ενώ χθες ακολούθησε η απελευθέρωση δύο ηλικιωμένων γυναικών.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό