Skip to main content

Η διάχυση του πολέμου στη Μέση Ανατολή άρχισε – Δείτε πώς σε έναν χάρτη

REUTERS/Amir Cohen

Λίβανος, Συρία, Ιράκ, Υεμένη έχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ήδη εμπλακεί. Θα μπει στον πόλεμο και το Ιράν;

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι αψιμαχίες του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο έχουν πυκνώσει επικίνδυνα τα τελευταία 24ωρα, ενώ δραστηριότητα εξτρεμιστικών οργανώσεων, που ελέγχονται από την Τεχεράνη, υπάρχει σύμφωνα με το Τελ Αβίβ και στη Συρία.

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός έπληξε, όπως ανακοίνωσε «πυρήνες τρομοκρατών» στον Λίβανο, ενώ χτύπησε και τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου. Σύμφωνα με συριακά μέσα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιθέσεις.

Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες είδαμε εξτρεμιστικές οργανώσεις του Ιράκ (όπου έχει τα τελευταία χρόνια πολύ ισχυρή παρουσία η Τεχεράνη), αλλά και τους Χούθι της Υεμένης (που διατηρούν επίσης στενότατους δεσμούς με το Ιράν) να εξαπολύουν πυραυλικές επιθέσεις κατά των αμερικανικών πολεμικών πλοίων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Σε αρκετές γειτονικές χώρες έχουμε επίσης μαζικές διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων, αλλά και φόβους για εκροές προσφύγων. Και τα δύο πυροδοτούν στις τοπικές κυβερνήσεις ανησυχίες για εσωτερική αναταραχή.

Το Axios παρουσιάζει σε έναν χάρτη το πώς έχει «διαχυθεί» μέχρι στιγμής ο πόλεμος πέραν των ισραηλινών συνόρων, εντείνοντας τους φόβους για εξέλιξή του σε περιφερειακή σύρραξη.

Axios

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.