Skip to main content

«Team Disneyland»: Τρένο με ευρωβουλευτές πήγαινε Στρασβούργο αλλά έφτασε στην… Ντίσνεϋλαντ

EPA/TERESA SUAREZ

Οι ευρωβουλευτές ταξίδευαν στο Στρασβούργο για τις εργασίες της ολομέλειας που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.

Tρένο που μετέφερε ευρωβουλευτές και αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξε αρχικά από λάθος στη Ντίσνεϋλαντ τη Δευτέρα, αντί για το Στρασβούργο όπου ήταν προγραμματισμένο να φτάσει.

Οι ευρωβουλευτές ταξίδευαν στο Στρασβούργο για τις εργασίες της ολομέλειας που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.

Μετά την αναχώρηση από το σταθμό Midi των Βρυξελλών, το τρένο πέρασε από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ και κατευθύνθηκε προς το Marne la Vallée Chessy, όπου βρίσκεται η Ντίσνεϋλαντ. Το αποτέλεσμα ήταν καθυστέρηση του δρομολογίου διάρκειας 45 λεπτών.

Κάθε μήνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ναυλώνει τρένα αποκλειστικά για ευρωβουλευτές και αξιωματούχους της ΕΕ προκειμένου να τους μεταφέρουν μεταξύ των δύο εδρών του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία.

Πρόκειται για μία μετακίνηση που συχνά δέχεται χλευαστικά σχόλια που κάνουν λόγο για περιοδεύον τσίρκο στο οποίο ο Γκούφυ θα ήταν περήφανος να συμμετάσχει. «Ήταν ένα περιστατικό που δεν θα κάνει τίποτα για να αποτρέψει όσους χλευάζουν τον θεσμό ως κοινοβούλιο του Μίκυ Μάους», σχολιάζει το Politico.

«Team Disneyland», έγραψε σε ανάρτησή της η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σαμίρα Ραφαέλα, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία  στο X. Στην φωτογραφία διακρίνεται στο βαγόνι του τρένου με τον συνάδελφό της ευρωβουλευτή Μοχάμεντ Χαχίμ.

«Δεν μπορέσαμε να βγούμε, δυστυχώς», ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορούσε να διακρίνει την κορυφή από το τρενάκι του Space Mountain κατά τη διάρκεια της σύντομης στάσης.