Skip to main content

Υπ. Άμυνας Ισραήλ από σύνορα με Γάζα: Θα είναι ένα σκληρός πόλεμος, θα αλλάξει οριστικά την κατάσταση

REUTERS/Amir Cohen

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται να διεξάγει πόλεμο στο βόρειο μέτωπό της

Για «σκληρό πόλεμο», ο οποίος «θα αλλάξει οριστικά την κατάσταση», έκανε λόγο ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα σύνορα ΙσραήλΛωρίδας της Γάζας.

«Αυτός θα είναι ένας σκληρός πόλεμος, ένας θανάσιμος πόλεμος, ένας ακριβής πόλεμος και θα είναι ένας πόλεμος που θα αλλάξει οριστικά την κατάσταση» σημείωσε.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται να διεξάγει πόλεμο στο βόρειο μέτωπό της και, εάν η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δείξει αυτοσυγκράτηση, το Ισραήλ θα σεβαστεί την κατάσταση στα σύνορα όπως είναι σήμερα.

Νετανιάχου: Θα συντρίψουμε τη Χαμάς

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων χάθηκαν από τις επιθέσεις της Χαμάς, αλλά και των στρατιωτών που έπεσαν στη μάχη ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του διευρυμένου υπουργικού συμβουλίου έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ.

«Η Χαμάς νόμιζε ότι θα μας λυγίσει, αλλά εμείς θα συντρίψουμε τη Χαμάς» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημειώνοντας πως οι ισραηλινές δυνάμεις γνωρίζουν ότι ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό τους και κατανοούν ότι αυτή είναι μια αποφασιστική στιγμή».

naftemporiki.gr