Skip to main content

Στη Ρωσία ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών- Στα σκαριά επίσκεψη Πούτιν στο Πεκίνο

EPA/LUKAS COCH

Στη διάρκεια της επίσκεψης, Κίνα και Ρωσία αναμένεται να δεσμευτούν για βαθύτερη αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη, προετοιμάζοντας μια πιθανή επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Πεκίνο τον Οκτώβρη.

Τετραήμερη επίσκεψη στη Ρωσία για συνομιλίες για την ασφάλεια ξεκινάει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, επισκέπτεται τη Ρωσία από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ.

«Κατόπιν πρόσκλησης του Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Ουάνγκ Γι (…) θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να συμμετάσχει στη 18η σύνοδο του Μηχανισμού Διαβούλευσης για την Στρατηγική Ασφάλεια Κίνας-Ρωσίας», αναφέρει δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συνομιλίες του Κινέζου διπλωμάτη με τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ θα καλύψουν ένα «ευρύ φάσμα θεμάτων», συμπεριλαμβανομένων των «επαφών σε υψηλότερα και ανώτατα επίπεδα», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, Κίνα και Ρωσία αναμένεται να δεσμευτούν για βαθύτερη αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη, προετοιμάζοντας μια πιθανή επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Πεκίνο τον Οκτώβρη. Ο Ουάνγκ αναμένεται να θέσει τις βάσεις για την επίσκεψη του Πούτιν στην κινεζική πρωτεύουσα για το τρίτο Φόρουμ «Μιας ζώνης και ενός δρόμου» μετά από πρόσκληση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα τον Μάρτιο.