Skip to main content

Μαίνεται ο πόλεμος των drones: 3 ουκρανικά κατέρριψε η Ρωσία

Φωτογραφία αρχείου (REUTERS/Evgenia Novozhenina)

Διαπιστώθηκαν ζημιές εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών στην Ίστρα

Νέες επιθέσεις ουκρανικών drones υποστηρίζει ότι απέκρουσε η Ρωσία. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε στο Τelegram ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σαμπιάνιν, η  ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τρία τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιφέρειες δυτικά της πρωτεύουσας, στην Καλούγκα και στην Τβερ.

Διαπιστώθηκαν ζημιές εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών στην Ίστρα, όπως είπε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι τρίτο UAV που κατευθυνόταν στην πόλη καταστράφηκε από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα στη Ζαβίνταβα, στην περιφέρεια Τβερ (βορειοδυτικά), χωρίς να υπάρξουν θύματα ή ζημιές.

Αποδίδοντας τις επιθέσεις στην Ουκρανία, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε τρεις χωριστές ανακοινώσεις του μέσω Telegram ότι καταρρίφθηκαν drones στην περιφέρεια Καλούγκα, στην περιφέρεια Ίστρα, βορειοδυτικά της Μόσχας, και στην περιφέρεια Τβερ. Δεν ξεκαθάρισε αν είχαν στόχο την πρωτεύουσα.

Οι επιδρομές με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη ρωσική επικράτεια, ειδικά στη Μόσχα και στη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, με φόντο την αντεπίθεση ουκρανικών στρατευμάτων με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών που έχουν κυριεύσει τα ρωσικά, από τις αρχές Ιουνίου.

Χθες Δευτέρα, η Μόσχα ανέφερε πως καταρρίφθηκαν ουκρανικά drones στον εναέριο χώρο της χερσονήσου της Κριμαίας και της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ, που γειτονεύει με την Ουκρανία στα δυτικά.

Την Παρασκευή, ανακοίνωνε πως απετράπη επιδρομή με drone στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, χωρίς θύματα ούτε ζημιές.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP