Skip to main content

Ουκρανία: Απελευθέρωση εδαφών ανακοίνωσε το Κίεβο

REUTERS/Stringer

Την ίδια ώρα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ρωσική επίθεση με πυραύλους στην περιφέρεια της Πολτάβα

Την απελευθέρωση εδαφών στη νοτιοανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε το Κίεβο, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχουν εξαπολύσει εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ και όπως αναφέρει το Reuters, απελευθερώθηκε ο οικισμός Ρομπότινε.

Ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι είχε υψώσει την σημαία της Ουκρανίας στον Ρομπότινε, αλλά είχε διευκρινίσει παράλληλα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ακόμη δέχονταν πυρά στον οικισμό.

Δύο νεκροί σε ρωσική επίθεση με πυραύλους

Την ίδια ώρα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ρωσική επίθεση με πυραύλους στην περιφέρεια της Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης Ντμίτρο Λούνιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη νυχτερινή πυραυλική επίθεση σε βιομηχανική εγκατάσταση τραυματίστηκαν ακόμη δύο άτομα, ενώ αγνοούνται τα ίχνη άλλων δύο ανθρώπων.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν στο μεταξύ ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τέσσερις πυραύλους από την Μαύρη Θάλασσα στη διάρκεια της νύχτας, δύο από τους οποίους καταρρίφθηκαν.

Ο στρατός ανέφερε επίσης ότι η Κρίβι Ριχ επλήγη επίσης από πυραύλους σε ξεχωριστή επίθεση. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ιδιωτικές κατοικίες υπέστησαν ζημιές, αλλά δεν αναφέρθηκαν σε απώλειες.

Ζελένσκι: Θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές στην Ουκρανία εάν βοηθήσει η Δύση

Οι εκλογές στην Ουκρανία θα μπορούσαν να διεξαχθούν κανονικά, παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, υποστήριξε στο μεταξύ ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο 1+1 Channel, ο Ζελένσκι είπε ότι συζήτησε το θέμα των εκλογών με τον Αμερικανό Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα.