Skip to main content

Μόσχα: Αποκρούσαμε επίθεση με drones στην Κριμαία

REUTERS/Alexey Pavlishak

Οι επιθέσεις στην Κριμαία έχουν γίνει πιο συχνές τις τελευταίες εβδομάδες- Απόπειρα επίθεσης και στη Μόσχα.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι κατά την διάρκεια της νύχτας απέτρεψε ουκρανική απόπειρα επίθεσης στη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014.

«Δεκαέξι ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) καταστράφηκαν από την αεράμυνα», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Άλλα εννέα ουκρανικά drones αναγκάστηκαν να συντριβούν στη Μαύρη Θάλασσα μέσω ηλεκτρονικού πολέμου και, χωρίς να φτάσουν στο στόχο», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα, ούτε σημειώθηκαν ζημιές.

Η Κριμαία έχει αποτελέσει στόχο του Κίεβου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.  Ωστόσο, οι επιθέσεις έχουν γίνει πιο συχνές τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ουκρανικές δυνάμεις θα εισέλθουν «σύντομα» στην Κριμαία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας

Στο μεταξύ, σε μια ξεχωριστή επίθεση, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι κατέρριψε τρία ουκρανικά drones τις πρώτες πρωινές ώρες, που επιχείρησαν να επιτεθούν στη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν τραυματισμοί και μόνο μικρής έκτασης ζημιές προκλήθηκαν στην πρόσοψη δύο κτιρίων με γραφεία στην επιχειρηματική συνοικία Moskva-Citi, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η περιοχή, που βρίσκεται σε αρκετή απόσταση από το Κρεμλίνο, είναι γνωστή για τα σύγχρονα πολυώροφα κτίριά της και ένα κτίριο που υπέστη ζημιές στέγαζε υπηρεσίες τριών υπουργείων της ρωσικής κυβέρνησης καθώς και διαμερίσματα κατοικιών, όπως ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ.

Το γεγονός ότι εχθρικά drones έχουν αρχίσει να φθάνουν στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας τους τελευταίους μήνες, ακόμη κι αν δεν προκαλούν σοβαρές ζημιές, προκαλεί αμηχανία στις αρχές που έχουν πει στον κόσμο πως η Ρωσία έχει τον πλήρη έλεγχο αυτής που αποκαλούν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον της Ουκρανίας.

Επίθεση με drones στη Μόσχα- Ζημιές σε κτίρια