Skip to main content

Δυτική Όχθη: Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινή επιδρομή στη Ναμπλούς

REUTERS/Raneen Sawafta

Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από δύο ημέρες μετά την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στην κατεχόμενη πόλη της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη, καθώς αναζωπυρώνονται οι εντάσεις στην περιοχή.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με τους κατοίκους να αναφέρουν ότι άκουσαν σφοδρά πυρά καθώς ισραηλινά στρατεύματα περικύκλωναν ένα σπίτι στην πόλη. Κατά την επιδρομή σκοτώθηκαν δύο άτομα, ο 32χρονος Hamza Maqbool και ο 34χρονος Khairi Shaheen σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Jazeera στην περιοχή.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι καταζητούνται οι ένοπλοι που πυροβόλησαν εναντίον των δυνάμεών τους προτού προλάβουν να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη αναζητώντας τους δύο άνδρες, ο ένας από τους οποίους επιβεβαιώθηκε ότι συνδέεται με τις Ταξιαρχίες των Μαρτύρων al-Aqsa, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι άνδρες θεωρούνται ύποπτοι για επίθεση εναντίον της αστυνομίας αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για την τελευταία από τις στρατιωτικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από το Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τον τελευταίο χρόνο. Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από δύο ημέρες μετά την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Η επιδρομή άφησε 12 νεκρούς Παλαιστίνιους και 140 τραυματίες, εκ των οποίων οι 30 σε σοβαρή κατάσταση.