Skip to main content

Γαλλία: Ακόμα και 13χρονοι στους συλληφθέντες των επεισοδίων- 45.000 αστυνομικοί στους δρόμους

REUTERS/Yves Herman

Η Γαλλία προετοιμάζεται για μια πιθανή τέταρτη νύχτα αναταραχής και βίας.

Η γαλλική κυβέρνηση ανέπτυξε 45.000 αστυνομικούς το βράδυ της Παρασκευής για την αντιμετώπιση των βίαιων επεισοδίων που εκτυλίσσονται σε διάφορες πόλεις της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Ο Gérald Darmanin δήλωσε ότι οι ταραχές ήταν έργο εκατοντάδων ή χιλιάδων κακοποιών, οι οποίοι δεν αντιπροσώπευαν τη συντριπτική πλειοψηφία των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων στα προάστια, όπως μεταδίδει το BBC. Και επανέλαβε νωρίτερα την έκκληση του προέδρου Μακρόν προς τους γονείς να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για τα παιδιά τους.

Γαλλία: Τεθωρακισμένα στους δρόμους, χειρόφρενο στα ΜΜΜ το βράδυ εν μέσω χάους

Ο μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων από 900 ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης είναι τα 17 έτη, είπε, ενώ ορισμένοι ήταν μόλις 13 ετών.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι αναμένει από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Snapchat και το TikTok να δώσουν τα ονόματα των ατόμων που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες τους για να οργανώσουν βία, ώστε τα άτομα αυτά να διωχθούν ποινικά.

Παράλληλα, η αστυνομία άρχισε να απομακρύνει διαδηλωτές από την Πλας ντε λα Κονκόρντ, την εμβληματική πλατεία του Παρισιού, σήμερα το βράδυ. «Η επιχείρηση εκκένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πλας ντε λα Κονκόρντ», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.