Skip to main content

Επεισόδια και στις Βρυξέλλες για τη δολοφονία του 17χρονου στη Ναντέρ

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Συμπλοκές μεταξύ νέων και αστυνομικών στη βελγική πρωτεύουσα.

Η βία που έχει ακολουθήσει τον θάνατο του νεαρού Ναέλ στη Ναντέρ δεν περιορίζεται πλέον στη Γαλλία. Παραδόξως, το βράδυ της Πέμπτης ξέσπασαν επεισόδια και στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο.

«Σε διάφορες κοινότητες, νέοι συγκεντρώθηκαν και έπαιξαν γάτα-ποντίκι με την αστυνομία”, δήλωσε η αστυνομία στην περιοχή Ισέλ των Βρυκελλών.

Εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος μετά από εκκλήσεις που είχαν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα μετά τη δολοφονία του 17χρονου. Συνολικά, 29 άτομα συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία, μεταξύ των οποίων 26 ανήλικοι.

Η πυροσβεστική παρενέβη επίσης μετά από εμπρησμούς στην πρωτεύουσα. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, η κυκλοφορία των λεωφορείων και των τραμ είχε σταματήσει σε ορισμένες περιοχές.

«Λυπάμαι και καταδικάζω κάθε απόπειρα εισαγωγής στις γειτονιές της πρωτεύουσάς μας των πράξεων βίας που οργιάζουν σε πολλές γαλλικές πόλεις», δήλωσε στο Twitter ο δήμαρχος του Έτερμπεεκ, Βενσάν Ντε Βολφ.

Γαλλία: Συνεχίζεται το πολεμικό κλίμα- 667 συλλήψεις στις διαδηλώσεις

Στη Γαλλία, περισσότεροι από 650 άνθρωποι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν. Ήταν η τρίτη νύχτα βίαιων επεισοδίων σε πόλεις της περιφέρειας του Παρισιού και της επαρχίας μετά τον θάνατο του 17χρονου.

Πηγή: Le Figaro