Skip to main content

Γαλλία: Νεκρός 17χρονος από σφαίρα αστυνομικού, διότι «δεν συνεμορφώθην»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) το αυτοκίνητο ήταν ενοικιασμένο ενώ  ο νεαρός φέρεται να είχε κάνει αρκετές τροχαίες παραβάσεις.

«Αρνήθηκε να συμμορφωθεί» στις οδηγίες των αστυνομικών και δέχτηκε μια σφαίρα, στο στήθος  αφήνοντας την τελευταία του πνοή.   μόλις στα 17 του χρόνια.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (27/6) στην γαλλική πόλη Ναντέρ. Ένα βίντεο που μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και πιστοποιήθηκε από τη Le Monde δείχνει το σταματημένο όχημα, δύο αστυνομικούς να στέκονται στο πλάι στο ύψος του μπροστινού παραθύρου, ο ένας εκ των οποίων κρατά τον οδηγό υπό έλεγχο. Όταν το αυτοκίνητο αρχίζει να φεύγει, ο ένας από τους δύο  ανοίγει πυρ, και πετυχαίνει τον 17χρονο στο στήθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) το αυτοκίνητο ήταν ενοικιασμένο ενώ  ο νεαρός φέρεται να είχε κάνει τροχαίες παραβάσεις.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει το τρακαρισμένο αυτοκίνητο λίγα μέτρα πιο πέρα.

Η Αστυνομία δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ενώ υποστήριξαν πως έπεσε με το αυτοκίνητο επάνω τους.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν μαζί του ακόμη δύο άτομα. Ο ένας συνελήφθη και ο δεύτερος τράπηκε σε φυγή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ανακοίνωσε ότι θα κινηθούν νομικά κατά των δύο αστυνομικών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η άρνηση συμμόρφωσης δεν δικαιολογεί την χρήση όπλου από αστυνομικό.