Skip to main content

Ρωσία: Με άρματα και βαρύ οπλισμό θα εξοπλιστεί η Εθνική Φρουρά

REUTERS/Maxim Shemetov

Βίκτορ Ζόλοτοφ: οι μισθοφόροι της Wagner δεν θα ήταν σε θέση να καταλάβουν την Μόσχα αν είχαν φθάσει στη ρωσική πρωτεύουσα

Με βαρύ οπλισμό και άρματα θα εξοπλισθεί η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα τον επικεφαλής της Βίκτορ Ζόλοτοφ, αφότου οι μονάδες του σώματος έφθασαν πολύ κοντά στη σύγκρουση με τους βαριά εξοπλισμένους στασιαστές της Wagner για να υπερασπιστούν την Μόσχα.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, ο Ζόλοτοφ είπε επίσης ότι οι μισθοφόροι της Wagner οι οποίοι πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο μια μικρής διάρκειας ανταρσία, δεν θα ήταν σε θέση να καταλάβουν την Μόσχα αν είχαν φθάσει στην ρωσική πρωτεύουσα.

Απευθυνόμενος νωρίτερα σήμερα σε περίπου 2.500 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως ο ρωσικός λαός και οι ένοπλες δυνάμεις τάχθηκαν μαζί εναντίον της αποτυχημένης ανταρσίας των μισθοφόρων το Σάββατο.

Στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα σε μα πλατεία στο συγκρότημα του Κρεμλίνου, ο Πούτιν εμφανίσθηκε μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, την απόλυση του οποίου είχαν ζητήσει οι μαχητές της οργάνωσης Wagner στη διάρκεια της ανταρσίας και της προέλασής τους προς την Μόσχα.

Ο Πούτιν ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ρώσων πιλότων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της ανταρσίας.

Με πληροφορίες από Reuters