Skip to main content

Ερντογάν προς Στόλντεμπεργκ: Η Σουηδία να μην επιτρέπει τις διαδηλώσεις του PKK

Shutterstock

Τι συζήτησαν ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι κ.κ. Ερντογάν και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν επίσης για το αίτημα που έχει καταθέσει η Σουηδία προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε στον γ.γ. του ΝΑΤΟ ότι η Σουηδία πρέπει να μην επιτρέπει τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Στοκχόλμη προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» στην προσπάθεια ένταξής της στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Ερντογάν είπε στον κ. Στόλτενμπεργκ ότι η Τουρκία είχε μια εποικοδομητική στάση, ωστόσο η αλλαγή της νομοθεσίας της Σουηδίας για την τρομοκρατία, ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας, ήταν «κενή περιεχομένου», καθώς οι υποστηρικτές του PKK πραγματοποιούν διαδηλώσεις στη χώρα, αναφέρει ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει μπλοκάρει την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καταλογίζοντας στη Στοκχόλμη ότι προσφέρει καταφύγιο σε μέλη του ΡΚΚ.