Skip to main content

Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο του γαλλικού ΥΠΕΞ

Nick Paleologos / SOOC

Τους Ρωσους «δείχνει» η Κατρίν Κολονά.

Οι γαλλικές αρχές απέτρεψαν μια κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία πιθανότατα έγινε από Ρώσους ή Ρωσόφωνους, ισχυρίζεται η υπουργός Κατρίν Κολονά.

Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας ανέφερε ότι οι γαλλικές αρχές απέτρεψαν μια απόπειρα παραβίασης της ταυτότητας του ιστοτόπου, συμπληρώνοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση εκτιμά ότι η απόπειρα αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας διάδοσης παραπληροφόρησης στη Γαλλία από ρωσικά μέρη.

Εκτός από τον ιστότοπο του γαλλικού ΥΠΕΞ, στόχος της κυβερνοεπίθεσης έγιναν και άλλοι κυβερνητικοί ιστότοποι και ιστότοποι γαλλικών ΜΜΕ.

«Οι γαλλικές αρχές αποκάλυψαν την ύπαρξη μιας ψηφιακής επίθεσης για τη χειραγώγηση πληροφοριών εναντίον της Γαλλίας, στην οποία εμπλέκονται ρωσικοί παράγοντες και στην οποία συμμετείχαν κρατικές οντότητες ή οντότητες που συνδέονται με το ρωσικό κράτος ενισχύοντας ψευδείς πληροφορίες», ανέφερε η Κολονά, προσθέτοντας ότι το Παρίσι βρίσκεται σε «στενή επαφή» με τους συμμάχους του «για να σταματήσει ο υβριδικός πόλεμος που διεξάγεται από τη Ρωσία».

Με πληροφορίες από Le Figaro, ΑΠΕ-ΜΠΕ