Skip to main content

Μόσχα: Σε ρωσικά χέρια γερμανικά Leopard και αμερικανικά Bradley

REUTERS/Ints Kalnins/File Photo

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν άρματα μάχης Leopard

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν για πρώτη φορά στο μέτωπο της Ουκρανίας γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard και αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα Bradley, σύμφωνα το ρωσικό πρακτορείο Ria, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Πρόκειται για άρματα μάχης και οχήματα που είχε παραχωρήσει στο Κίεβο η Δύση.

«Άρματα μάχης Leopard και οχήματα μάχης πεζικού Bradley. Τώρα είναι λάφυρά μας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μέσω της εφαρμογής Telegram. Συνόδευσε το μήνυμα με βίντεο, για το οποίο ανέφερε πως κατεγράφη στο μέτωπο της Ζαπορίζια με κινητό τηλέφωνο και στο οποίο εικονίζονται δύο άρματα μάχης Leopard και δύο οχήματα μάχης Bradley που έχουν υποστεί ζημιές.

Το υπουργείο επισημαίνει πως οι μηχανές μερικών από τα οχήματα εξακολουθούν να λειτουργούν, κάτι που δείχνει πόσο γρήγορα τα εγκατέλειψαν τα ουκρανικά πληρώματά τους.

Την ίδια ώρα, κατασβέσθηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σήμερα σε διυλιστήριο της ρωσικής περιφέρειας Κρασνοντάρ, ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε πως η πυρκαγιά προκλήθηκε εξαιτίας τεχνικής βλάβης. Πρόσθεσε πως η λειτουργία του διυλιστηρίου συνεχίζεται κανονικά.

Ρωσική επίθεση στη γενέτειρα του Ζελένσκι με έξι νεκρούς

Στο μεταξύ, η Ρωσία εξαπέλυσε «μαζική πυραυλική επίθεση» κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Κρεβί Ρι, στην κεντρική Ουκρανία, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν πολλές κτίρια στην πόλη, συμπεριλαμβανομένης μιας πενταώροφης πολυκατοιχίας, δήλωσε ο δήμαρχος του Κρεβί Ρι , Ολεξάντρ Βιλκούλ, προσθέτοντας ότι «πιθανότατα υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια». Αργότερα έκανε γνωστό ότι κατά την επίθεση έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Η επίθεση στην γενέτειρα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι έρχεται την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιχειρήσεις αντεπίθεσης προκειμένου να ανακαταλάβουν τα ουκρανικά εδάφη που ελέγχει η Μόσχα.

ΜΜΕ: Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε στη Ζαπορίζια

Την ίδια ώρα, ουκρανική πυραυλική επίθεση στο μέτωπο της Ζαπορίζια είχε ως αποτέλεσμα ένας Ρώσος στρατηγός να χάσει την ζωή του, σύμφωνα με ρωσικές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης.

Η περιοχή της Ζαπορίζια, της οποίας το 80% περίπου ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, θεωρείται ότι είναι ένα από τα βασικά σημεία εστίασης της αντεπίθεσης της Ουκρανίας, η οποία είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρας.

Η θανατηφόρα μπλόφα της Ουκρανίας