Skip to main content

Ιαπωνία: Επεισοδιακή η δίκη για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε – Βρέθηκε «ύποπτο» αντικείμενο

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε επρόκειτο να εμφανισθεί ενώπιον του δικαστηρίου για το πρώτο στάδιο της δίκης

Διεκόπη η προκαταρκτική ακροαματική συνεδρίαση στη δίκη του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, μετά τον εντοπισμό στο δικαστήριο αντικειμένου που κρίθηκε ύποπτο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσαν το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ και άλλα ιαπωνικά μέσα, το δικαστήριο της πόλης Νάρα στη δυτική Ιαπωνία εκκενώθηκε.

Ο κατηγορούμενος, Τετσούγια Γιαμαγκάμι, επρόκειτο να εμφανισθεί ενώπιον του δικαστηρίου για το πρώτο στάδιο της δίκης για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε τον περασμένο Ιούλιο, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

Σε βάρος του 42χρονου Γιαμαγκάμι απαγγέλθηκαν τον Ιανουάριο κατηγορίες για δολοφονία και παραβίαση του νόμου για έλεγχο των όπλων.

Εφόσον κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Ο Γιαμαγκάμι κατηγορούσε τον πρώην πρωθυπουργό ότι είχε στενές σχέσεις με την Εκκλησία της Ενοποίησης, την επονομαζόμενη «αίρεση Μουν», η οποία φέρεται να είχε οδηγήσει στην καταστροφή την οικογένειά του.

Ο Γιαμαγκάμι είχε κριθεί στην αρχή της χρονιάς ικανός να δικαστεί, έπειτα από μακρά ψυχιατρική εξέταση.