Skip to main content

Βλαντίμιρ Πούτιν: Θέλετε να μιλήσετε με τον πρόεδρο; Θα πρέπει να περιμένετε

Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Η ετήσια εκπομπή ερωταπαντήσεων μεταξύ πολιτών και του Πούτιν αναβλήθηκε, σύμφωνα με την Kommersant.

Κάθε χρόνο στη Ρωσία πραγματοποιείται η εκπομπή «Direct Line with Vladimir Putin», μια εκδήλωση κατά την οποία, όπως υποδηλώνει ο τίτλος της, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δέχεται ερωτήσεις από απλούς Ρώσους πολίτες σχετικά με μια σειρά κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων.

Η εκπομπή, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το 2001, διαρκεί συνήθως για ώρες. Πέρυσι όμως, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, δεν πραγματοποιήθηκε. Η ακύρωση της περυσινής εκπομπής αποδόθηκε στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η εκπομπή δεν είχε επίσης πραγματοποιηθεί το 2004.

Φέτος, και ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται για 16 μήνες, αναβλήθηκε, λόγω της έναρξης της αντεπίθεσης της Ουκρανίας για την ανάκτηση των κατεχόμενων από τη Μόσχα εδαφών, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή του Κρεμλίνου δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Kommersant ότι η φετινή δεν ακυρώθηκε αλλά πιθανότατα θα αναβληθεί για τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Συνέδεσε την απόφαση με την κατάσταση στην Ουκρανία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση για να ανατρέψουν τη ρωσική εισβολή.

Πάντως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης Tass ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη του πολέμου ο Ρώσος πρόεδρος έχει αναβάλει-ακυρώσεις και άλλες προγραμματισμένες εμφανίσεις του. Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές, απομονώνεται ολοένα και περισσότερο, έχοντας επαφές με έναν κλειστό κύκλο πιστών και συμμάχων, ενώ παράλληλα φοβάται συνεχώς για τη ζωή του.