Skip to main content

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα τρία σενάρια για την ανατίναξη του φράγματος

Ο Δημοσθένης Δημόπουλος, Διεθνολόγος – Γεωπολιτικός Αναλυτής, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Είναι μια σοβαρότατη ανθρωπιστική καταστροφή η κατάρρευση του φράγματος στη Χερσώνα και αλλάζει την γραμμή του μετώπου, θα στραφεί το βάρος των επιχειρήσεων στην υπόλοιπη περιοχή προς την Κριμαία και το Ντονέτσκ», ανέφερε ο Δημοσθένης Δημόπουλος, Διεθνολόγος – Γεωπολιτικός Αναλυτής, μιλώντας την Πέμπτη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «12:00-14:00» με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο.

Ο κ. Δημόπουλος υποστήριξε πως «υπάρχουν τρία σενάρια για το πώς έγινε αυτή η καταστροφή, αλλά δεν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να βγάλουμε συμπεράσματα: είτε το έκαναν οι Ρώσοι, είτε οι Ουκρανοί, και υπάρχει η περίπτωση της εγκληματικής αμέλειας από τη Ρωσία».

Τέλος ο κ. Δημόπουλος σχολίασε πως «και οι δυο πλευρές έχουν μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή να διαχειριστούν, οι Ρώσοι έχουν υποχωρήσει 15 χιλιόμετρα από τις αμυντικές τους θωρακίσεις, έχουν χάσει ανθρώπινο δυναμικό και υλικό ενώ από την καταστροφή αυτή παγώνει το συγκεκριμένο μέτωπο, αυτό βέβαια είναι καλό για τους Ρώσους, είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος ωφελείται και ποιος όχι, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σχετική ισορροπία στον πόλεμο, είμαστε στην αρχή της ουκρανικής αντεπίθεσης, αυτή είναι μια νέα φάση του πολέμου, αυτή η αντεπίθεση θα κρίνει πως θα εξελιχθεί ο πόλεμος».

Διαβάστε επίσης:

Ανατίναξη φράγματος στη Χερσώνα: Πρώτοι επιβεβαιωμένοι θάνατοι

Ανατίναξη φράγματος στο Δνείπερο: Θυσίασε την Κριμαία ο Πούτιν;