Skip to main content

Βρετανία: Στο δικαστήριο κατά της Mirror ο πρίγκιπας Χάρι

Ο Χάρι υποστηρίζει πως πάνω από 140 δημοσιεύματα περιείχαν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή που δεν μπορεί παρά να βασίστηκαν σε υποκλοπές

Στο δικαστήριο καταθέτει σήμερα, Τρίτη, ο πρίγκιπας Χάρι, για την υπόθεση της μήνυσης που έχει υποβάλει -από κοινού με άλλα πρόσωπα- εις βάρος του ομίλου MGN, ο οποίος εκδίδει τις εφημερίδες Daily Mirror, Sunday Mirror και People.

Βάσει της μηνυτήριας αναφοράς, από το 1996 ως το 2010, εν γνώσει των διευθυντικών τους στελεχών, η επιχείρηση παρακολουθούσε τηλεφωνήματα.

Ο Δούκας του Σάσεξ, ως ο βασικός ενάγων, υποστηρίζει πως πάνω από 140 δημοσιεύματα την επίμαχη περίοδο περιείχαν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή που δεν μπορεί παρά να βασίστηκαν σε υποκλοπές.

Χάρι – Μέγκαν: Επεισοδιακή καταδίωξη από παπαράτσι

Σήμερα το δικαστήριο εστιάζει σε 33 από αυτά τα δημοσιεύματα, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν έναν τσακωμό με τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ, λεπτομέρειες από τη σχέση του με την πρώην σύντροφο του Τσέλσι Ντέιβι, αλλά και έναν τραυματισμό που υπέστη ο πρίγκιπας Χάρι παίζοντας ράγκμπι.

Όπως επεσήμανε ο πρίγκιπας Χάρι, τα εν λόγω δημοσιεύματα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκαν οι πληροφορίες κατέστρεψαν προσωπικές του σχέσεις και του προκάλεσαν «γενική παράνοια».

Χάρι και Μέγκαν απορρίπτουν τη συγγνώμη της «Sun»

Ενάγοντες είναι ακόμα δύο ηθοποιοί, ο Μάικλ Τέρνερ και η Νίκι Σάντερσον, καθώς και η Φιόνα Γουάιτμαν, πρώην σύζυγος του ηθοποιού Πολ Γουάιτμαν.

Ο όμιλος MGN αρνείται τις κατηγορίες, ενώ παράλληλα η νομική του υπηρεσία έχει ζητήσει να εκπέσουν οι κατηγορίες καθώς έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τη διάπραξη των καταγγελλομένων αδικημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ