Skip to main content

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρό ένα κορίτσι 2 ετών στην επίθεση στο Ντνίπρο

Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS

Στους 22 οι τραυματίες.

Ένα κορίτσι 2 ετών έχασε τη ζωή του και 22 άτομα τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που ισοπέδωσε χθες μια διώροφη κατοικία κοντά στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας.

Η σορός του ανασύρθηκε από τα ερείπια ενός σπιτιού στην κοινότητα Pidhorodnenska κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Σερχίι Λίσακ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσα στους τραυματίες είναι επίσης πέντε παιδιά, εκ των οποίων τρία αγόρια νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Δημοσιεύματα αποδίδουν την έκρηξη σε ρωσική πυραυλική επίθεση, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ουκρανικό στρατό.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για σκόπιμη ρωσική επίθεση, αν και η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους. Σε ανάρτησή του στο Telegram ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μεταξύ δύο κατοικιών. «Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα», έγραψε. Θεωρώντας προφανώς δεδομένο ότι πρόκειται για ρωσική επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι «για ακόμη μια φορά, η Ρωσία αποδεικνύει πως είναι κράτος-τρομοκράτης».