Skip to main content

Βενετία: Οι αρχές ανακάλυψαν για το Μεγάλο Κανάλι έγινε πράσινο

Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Εικόνες έδειχναν γόνδολες, θαλάσσια ταξί και βάρκες θαλάσσιων λεωφορείων να περνούν μέσα από τη καταπράσινη ουσία.

Μια μυστηριώδης κηλίδα φθορίζοντος πράσινου νερού που εμφανίστηκε στο διάσημο μεγάλο Κανάλι της Βενετίας την Κυριακή προκλήθηκε από μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως στις υποβρύχιες κατασκευές για τον εντοπισμό διαρροών, λένε οι περιβαλλοντικές αρχές.

Η χημική ουσία – η φλουορεσκεΐνη – είναι μη τοξική. Παραμένει ασαφές πώς η ουσία κατέληξε στο κανάλι, αλλά η Περιφερειακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βενετίας (ARPAV) δήλωσε ότι, δεδομένου του όγκου που απελευθερώθηκε, είναι απίθανο να πρόκειται για ατύχημα.

Η καταπράσινη κηλίδα έγινε για πρώτη φορά αντιληπτή από κατοίκους κοντά στη γέφυρα Ριάλτο το πρωί της Κυριακής τοπική ώρα και μεγάλωσε αργά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βενετία: Το νερό στο Μεγάλο Κανάλι έγινε πράσινο- Έρευνες από τις αρχές

Εικόνες έδειχναν γόνδολες, θαλάσσια ταξί και βάρκες θαλάσσιων λεωφορείων να περνούν μέσα από τη καταπράσινη ουσία.

Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την πράξη και η τοπική αστυνομία ερευνά διάφορες ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένου του περιβαλλοντικού ακτιβισμού, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βενετίας.

Περαιτέρω αποτελέσματα δοκιμών αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό της ακριβούς ποσότητας της ουσίας στο νερό.

naftemporiki.gr