Skip to main content

Ερντογάν: Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί γρήγορα – Κιλιτσντάρογλου: Να απαλλαγούμε από ένα αυταρχικό καθεστώς

REUTERS / Murad Sezer

Ψήφισαν το πρωί της Κυριακής και οι δύο υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το φαβορί, δήλωσε, αφού ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, ότι η ψηφοφορία «θα ολοκληρωθεί γρήγορα».

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ποσοστά συμμετοχής 90%, η Τουρκία τα έχει σχεδόν φτάσει. Καλώ τους συμπολίτες μου να έρθουν ακάθεκτοι να ψηφίσουν» είπε.

Από την πλευρά του, ο αντίπαλός του, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάλεσε, αφού ψήφισε στην Άγκυρα, τους πολίτες «να ψηφίσουν για να απαλλαγούν από ένα αυταρχικό καθεστώς».

REUTERS / Yves Herman

«Για να έρθει η αληθινή δημοκρατία και η ελευθερία σε αυτήν τη χώρα, για να απαλλαγούμε από μια αυταρχική κυβέρνηση, καλώ όλους τους πολίτες να ψηφίσουν» δήλωσε.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης κάλεσε επίσης τους πολίτες να παραμείνουν κοντά στις κάλπες μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων (στις 17:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), «διότι αυτές οι εκλογές διεξήχθησαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

«Έχει διατυπωθεί κάθε είδους δυσφήμηση και συκοφαντία, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην κοινή λογική των πολιτών. Η δημοκρατία σίγουρα θα έρθει σε αυτήν τη χώρα, η ελευθερία θα έρθει» διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μπροστά στο εκλογικό τμήμα και τον χειροκρότησαν κατά την έξοδό του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Τουρκία: Ποιος υποψήφιος πρόεδρος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί