Skip to main content

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην πρώτη γραμμή του μετώπου μετέβη ο Ζελένσκι

Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

«Πρώτη γραμμή του μετώπου. Σήμερα, είμαι εδώ για να συγχαρώ τους πολεμιστές μας την Ημέρα των Ουκρανών Πεζοναυτών» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στρατεύματα στην πρώτη γραμμή του μετώπου επισκέφθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να συγχαρεί τους στρατιώτες για την Ημέρα των Ουκρανών Πεζοναυτών, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο Ζελένσκι δημοσίευσε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο στις οποίες φαίνεται ο ίδιος να απονέμει μετάλλια και να φωτογραφίζεται με πεζοναύτες.

«Οι υπερασπιστές μας. Πρώτη γραμμή του μετώπου. Σήμερα, είμαι εδώ για να συγχαρώ τους πολεμιστές μας την Ημέρα των Ουκρανών Πεζοναυτών», έγραψε ο ίδιος στο Telegram.

Το Κίεβο λέει ότι εξακολουθεί να ελέγχει τμήμα της Μπαχμούτ

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο του νοτιοδυτικού τομέα της πόλης Μπαχμούτ και οι ένοπλες συγκρούσεις μέσα στην ίδια την πόλη έχουν περιοριστεί, όπως δήλωσε στο μεταξύ η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ.

Όπως έγραψε η ίδια στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο «στις πτέρυγες βορείως και νοτίως του Μπαχμούτ» και οι ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει οι ίδιες την πόλη, εξακολουθούν να αποχωρούν από περιοχές που ελέγχουν.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Εισβολή ενόπλων στο Μπέλγκοροντ: Ποιος κρύβεται πίσω από το χάος σε ρωσικό έδαφος;