Skip to main content

Στην Ιαπωνία μεταβαίνει ο Ζελένσκι- Θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G7

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Θα πετάξει στην Ιαπωνία με αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, αφού κάνει στάση στη Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ταξιδέψει στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας για να λάβει μέρος διά ζώσης στη σύνοδο κορυφής της G7 την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg. Προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι ο Ζελένσκι συμμετείχε στη σύνοδο της G7 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Ζελένσκι θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία για τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα, δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας στην κρατική τηλεόραση. «Εκεί θα αποφασιστούν πολύ σημαντικά πράγματα και ως εκ τούτου η παρουσία του προέδρου μας είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», είπε ο Ολέκσι Ντανίλοβ.

Η επίσκεψη στη Χιροσίμα, σημείο μηδέν για την πρώτη πυρηνική επίθεση πριν από 78 χρόνια, είναι ιδιαίτερα συμβολική δεδομένων των απειλών του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για χρήση ατομικών όπλων στην Ουκρανία, σχολιάζει το Bloomberg.

Οι ηγέτες της G7 θα έχουν συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συναντήσεων που ξεκίνησαν την Παρασκευή. Το Bloomberg ανέφερε ότι οι χώρες θα βάλουν στο στόχαστρο τα ρωσικά διαμάνται, συμφωνώντας για τον εντοπισμό τους εκτός συνόρων , αλλά δεν θα πλήξουν, ακόμα, τη Μόσχα με την πλήρη απαγόρευση του επικερδούς εμπορίου πολύτιμων λίθων.

Ο Ζελένσκι θα πετάξει στην Ιαπωνία με αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, αφού κάνει στάση στη Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.