Skip to main content

Πριγκόζιν: Η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει ξεκινήσει

«Δυστυχώς, ήδη έχουν κάποιες επιτυχίες»

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την αντεπίθεσή τους επιχειρώντας να προσεγγίσουν το Μπαχμούτ από τα πλάγια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Απαντώντας σε ερώτηση ρωσικών μέσων ενημέρωσης ο Πριγκόζιν, σύμφωνα με το Reuters, παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές επιχειρήσεις έχουν ήδη «δυστυχώς  έχουν κάποιες επιτυχίες.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο και περισσότερη ξένη στρατιωτική βοήθεια για να μπορέσει να ξεκινήσει κανονικά η αντεπίθεση, αλλά σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, ο Ζελένσκι παραπλανά.

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι Ρώσοι μαχητές είχαν απωθηθεί από τμήματα του μετώπου στο Μπαχμούτ, κατά 2 χιλιόμετρα (1,2 μίλια) σε ορισμένα σημεία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι η 72η ξεχωριστή ταξιαρχία μηχανοκίνητων πυροβόλων της Ρωσίας είχε εγκαταλείψει θέσεις στα νοτιοδυτικά περίχωρα του Μπαχμούτ, αν και η Μόσχα δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Wagner: Ο Πριγκόζιν έβρισε τον «παππού». Αλλά σε ποιον αναφέρεται;

Ο αρχηγός της Wagner, ο Πριγκόζιν έχει επανειλημμένα επικρίνει την τακτική του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στην Ουκρανία και την έλλειψη πυρομαχικών για τις μισθοφορικές του δυνάμεις, που αποτελούν τον κύριο όγκο των μαχητών στο Μπαχμούτ.

naftemporiki.gr